Перенесення ІТ-інфраструктури в хмару від AM-BITS

Напад Росії на Україну став каталізатором багатьох процесів – не лише прямого військового супротиву, але і адаптації бізнесу до нових надзвичайних умов. Однією з задач, які виникли перед бізнесом – як зберегти корпоративні дані та забезпечити безперервність бізнес-процесів, коли цілісність наземної інфраструктури не гарантована, а зв’язок та електропостачання може перерватись в будь-яку хвилину. Перенесення ІТ інфраструктури в хмару стало логічною відповіддю на задачі, що виникли.

Компанія АМ-БІТС, маючи досвід реалізованих успішних проектів, пропонує послуги з переміщення ІТ інфраструктури, критичних сервісів та резервних копій даних у хмарні ресурси, використовуючи рішення від провідних вендорів: AWS, Microsoft Azure, тощо.

Наші експерти допомогають розробити стратегію міграції, забезпечити безперебійний процес перенесення та оптимальний вибір рішень для замовників. Пропонуємо ознайомитись з успішними кейсами міграції в хмару, реалізованими нашою командою.

Проект 1: Розміщення резервних копій даних на ресурсах хмарної інфраструктури Microsoft Azure.
Галузь: Банк

Один із ключових викликів для банківських установ – це забезпечення надійності зберігання та убезпечення від несанкціонованого доступу корпоративних даних та даних клієнтів. Наш замовник, один із лідерів банківського сектору України, звернувся до AM-BITS з проханням розмістити резервні копії даних у хмарному середовищі для забезпечення найвищого рівня захисту даних та підтримки безперервності бізнес-процесів.

Технічна реалізація проекту була виконана фахівцями АМ-БІТС з максимальною увагою до вимог, затверджених Замовником.

Підключення до Microsoft Azure через ExpressRoute: На початковому етапі проекту, наші спеціалісти забезпечили безперебійне та швидке підключення до ресурсів хмарної платформи Microsoft Azure через службу ExpressRoute. Порівняно зі звичайними інтернет-підключеннями, таке рішення мінімізувало затримки та забезпечило високий рівень надійності і оптимальну швидкість.

Розгортання Data Domain Virtual Edition на хмарних ресурсах: Для забезпечення зберігання та доступності резервних копій даних було використано Data Domain Virtual Edition, інтегрований з ресурсом зберігання Azure в хмарному середовищі Microsoft. Така технічна інтеграція дозволила досягти високого рівня надійності та забезпечити оптимальну продуктивність обробки даних.

Ефективна реплікація на Data Domain: Фахівцями АМ-БІТС було налаштовано реплікацію резервних копій даних на віртуальному Data Domain у хмарному середовищі, щоб забезпечити збереження даних із локальної інфраструктури On-Premise. Використання сучасного протоколу зв’язку гарантувало швидкість та ефективність передачі даних, забезпечуючи оптимальне використання доступного каналу.

ІТ безпека: Під час реалізації проекту особлива увага була приділена питанню інформаційної безпеки під час передачі та зберігання корпоративних даних у хмарі, а саме: захист периметру завдяки використанню firewall, шифрування переданих даних, використання сучасної моделі делегування повноважень доступу до хмарних ресурсів.

Проект 2: Міграція критичних сервісів Страхової компанії до хмари
Галузь: Страхування

Десятки онлайн-сервісів, системи самообслуговування та контакт-центри створювали велике навантаження на існуючу інфраструктуру страхової компанії. Розміщення всієї ІТ-інфраструктури на серверах власного дата-центру дало можливість забезпечити потрібну продуктивність, але також стало джерелом ризиків через можливу втрату даних та імовірні перерви в роботі у зв’язку з тривалими відключеннями електроенергії взимку 2022-2023 року через російські атаки на інфраструктурні об’єкти.

У жовтні 2022 року, страхова компанія звернулась АМ-БІТС для побудови гібридної ІТ-інфраструктури. Головною метою було забезпечити надійність та продуктивність ІТ інфраструктури страхової компанії, навіть у разі форс-мажорних ситуацій. Для досягнення цієї мети, було прийнято рішення перенести критичні сервіси в хмарне середовище за межами України, тоді як менш важливі та високонавантажені сервіси залишити на власних серверах.

Процес міграції вимагав спільних зусиль команди замовника та фахівців AM-BITS, ефективна взаємодія була досягнута завдяки попередній багаторічній співпраці. Оскільки безперебійність роботи була пріоритетом, міграцію важливих сервісів проводили поза робочим часом. У результаті, більше 50 сервісів було успішно перенесено до хмари. Взаємодія між власним та хмарним дата-центром відбувається в режимі постійної синхронізації.

Вибір хмарного оператора був здійснений на основі п’яти ключових критеріїв: репутація на ринку, співвідношення ціни та якості, терміни побудови ІТ-інфраструктури, показник затримки в каналах зв’язку та відповідність міжнародним стандартам безпеки даних. Вибір був зроблений на користь приватної хмари з локацією а дата-центрі у Варшаві, в якому затримка у доступі до розміщених у хмарі даних не перевищує 15 мілісекунд, що гарантує якість та продуктивність обслуговування клієнтів страхової компанії.

Впровадження гібридної ІТ-інфраструктури дозволило страховій компанії забезпечити максимальну надійність своїх ІТ-систем, ефективно працювати та надавати якісні послуги своїм клієнтам навіть під час блекаутів.

Ґрунтуючись на попередніх успішний проектах, AM-BITS пропонує висококваліфіковані послуги міграції в хмару для замовників зі складною інфраструктурою, з дотриманням найвищих стандартів щодо безпеки, конфіденційності та цілісності даних. Наші фахівці допоможуть здійснити перехід до нової інфраструктури безпечно та ефективно, враховуючи унікальні потреби вашого бізнесу.