Cisco Identity Service Engine (ISE)

Cisco Identity Service Engine (ISE)

22.04.2019

Cisco Identity Service Engine (ISE) – являє собою високопродуктивне і гнучке рішення для контролю доступу з урахуванням контексту, яке об’єднує сервіси аутентифікації, авторизації та обліку (AAA), оцінки стану, профілювання і управління гостьовим доступом в рамках єдиної платформи.

 

ISE має наступний функціонал:

  • Проведення аутентифікації корпоративних користувачів і кінцевих пристроїв – надає можливість визначити яким корпоративним користувачам та/або пристроям дозволено отримати доступ до мережі.
  • Забезпечення авторизації корпоративних користувачів та кінцевих пристроїв – визначає до яких мережевих ресурсів дозволяється доступ користувачу та/або пристрою, які успішно пройшли аутентифікацію.
  • Надання гостьового доступу – створення тимчасового гістьового аккаунту, замовників, відвідувачів та визначення доступних їм мережевих ресурсів.
  • Використання корпоративними користувачами особистих пристроїв – дозволяє користувачу реєструвати особисті пристрої, з яких буде дозволений обмежений доступ до ресурсів компанії.
  • Профілювання пристроїв – підтримка вбудованих профілів пристроїв, а також їх створення для більш гнучкого налаштування політик доступу.
  • Оцінка стану пристроїв, що підключаються – дозволяє перевіряти пристрої, підключені до мережі на відповідність вимогам (наприклад, до встановленої ОС, антивірусу, оновлень антивіруса, антишпигунського ПЗ і т.д.) і в разі невідповідності, повідомляти користувача про це і пропонувати необхідні дії для виконання цих вимог.
  • Надання ААА для мережевого обладнання – забезпечення єдиного місця аутентифікації, авторизації і обліку доступу адміністраторів до мережевого обладнання, без необхідності створення багатьох локальних облікових записів та правил доступу на цих пристроях.
  • Обмін даними між платформами (pxGrid) – використовується для обміну контекстною інформацією між платформами Cisco та партнерами, для підвищення швидкості реакції на загрози.

 

Cisco ISE може бути представлений у вигляді апаратного (на основі Secure Network Server) або віртуального рішення. Ліцензування здійснюється за кількістю пристроїв і функціоналу.

 

Типи ліцензій:

  • Base – постійна ліцензія яка дозволяє функціонал аутентифікації і авторизації корпоративних користувачів і пристроїв, гостьового доступу і використання корпоративними користувачами особистих пристроїв.
  • Plus – є підпискою та та доповненням до ліцензії Base, додає функціонал профілювання пристроїв і обміну даними між платформами (pxGrid).
  • Appex – є підпискою та та доповненням до ліцензії Base, додає функціонал оцінки стану пристроїв, що підключаються.
  • Device Administration – постійна ліцензія включає можливість надання ААА для мережевого обладнання для активації необхідно Base ліцензія мінімум на 100 пристроїв.

Читайте також

більше
DELL POWERSTORE

Чому варто обрати платформу Dell PowerStore для зберігання даних

АМ-БІТС

Для безпечної комунікації використовуйте наші офіційні домени: am-bits.com, am-bits.ua

AM-BITS побудувала інфраструктуру radioplayer.ua